Fırında bal kabağı! Tüm tarifleri unutun… Yemem diyenler bile tepsinin başında bitiyor!


Geleneksel tatlılardan biri olan bal kabağı tatlısı, fırında pişirilerek bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Şekerin doğal karamelize dokunuşuyla yumuşacık olan bu tatlı, hem sağlıklı hem de pratik bir alternatif sunuyor. İşte adım adım fırında bal kabağı tatlısı tarifi!

Kış aylarının en sevilen tatlarından biri olan bal kabağı tatlısı, besleyici özellikleri ve muazzam lezzetiyle sofralarda yerini almayı sürdürüyor. Ancak bu tarif, geleneksel şerbetli tatlılardan farklı olarak, bal kabağının doğal tatlılığını ortaya çıkaran fırınlama yöntemiyle hazırlanıyor. İşte hem kolay hem de lezzet dolu fırında bal kabağı tatlısı tarifi…

MALZEMELER

1 kg bal kabağı

1,5 su bardağından bir parmak az toz şeker

1 yemek kaşığı pekmez (üzüm yada dut)

1 tatlı kaşığı limon suyu

air-fryerda-kabak-tatlisi-c6f765c0-8659-4459-bf6d-efd9badfbb99.jpg

YAPILIŞI

İlk olarak, bal kabaklarını iri 4 dilime ayıralım. Ardından, her birini yaklaşık bir parmak uzunluğunda, iki parmak genişliğinde dilimlere bölüyoruz. Dış kabuklarını tamamen soyup, yeşil kısımları da temizliyoruz. Kabakları geniş tabanlı derin bir tava veya tencereye yerleştirip, üzerine şekeri serpelim. Tencerenin kapağını kapatıp, 2 saat boyunca bu şekilde bekletelim. Bu süre zarfında şeker eriyip, kabaklar suyunu salacaktır. 

Sonrasında, ocağı yüksek ateşte açalım. Tatlı kaynamaya başladığında, ocağın altını kısarak, kapağını kapatalım. Kabakların pişme süresi, cinsine ve türüne göre değişebilir, bu yüzden yumuşaklıklarını çatalla kontrol edebilirsiniz. Pişmiş kabakların üzerine pekmezi ve limon suyunu dökelim, sonra tavayı hafifçe sallayarak karışmalarını sağlayalım. Kapağını açmadan, yüksek ateşte 5 dakika daha pişirelim.

Ardından ocaktan alıp, kabakları dikkatlice bir borcama aktaralım ve üzerine şerbetini de dökelim. Fırını önceden ısınmış şekilde, fansız alt-üst ayarına getirelim ve 200 derecede 10-15 dakika kadar, kabakların üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirelim. Ve işte fırında bal kabağı tatlınız hazır!

AFİYET OLSUN.

“Fırında bal kabağı! Tüm tarifleri unutun… Yemem diyenler bile tepsinin başında bitiyor!” haberi, 18 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Yemek Tarifi kategorisi altında bulunan Fırında bal kabağı! Tüm tarifleri unutun… Yemem diyenler bile tepsinin başında bitiyor! haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fırında bal kabağı! Tüm tarifleri unutun… Yemem diyenler bile tepsinin başında bitiyor! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yemek Tarifi konusunda 25 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.





Haber Kaynak Linki

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir