Kaymaklı künefe, tatlı severlerin vazgeçilmezi olan nefis bir tatlı alternatifi sunuyor. Kadayıfın çıtırlığı, kaymağın yumuşaklığı ve şerbetin tatlı dokunuşuyla her lokmada ayrı bir lezzet keyfi yaşatıyor. Üzerine serpiştirilen toz fıstık ise bu muazzam lezzeti tamamlıyor.
Kaymaklı künefe, Türk mutfağının en popüler tatlılarından biridir. İnce çıtır kadayıfın kaymakla birleşerek oluşturduğu bu eşsiz tat, şerbetle tatlandırıldıktan sonra üzerine toz fıstık eklenerek servis edilir. İşte kaymaklı künefe tarifi…
KAYMAKLI KÜNEFE TARİFİ
Malzemeler
250 gr kadayıf
3 yemek kaşığı sade yağ
50 gr toz fıstık
150 gr kaymak
Şerbet İçin:
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
2 damla limon
Üzeri İçin:
Toz fıstık
KAYMAKLI KÜNEFE YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon ekleyin ve şerbeti yaklaşık 15 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp şerbeti bir kenara alın. Kadayıfı, sade yağ ve toz fıstıkla iyice karıştırın. Künefe tepsisine kadayıfın yarısını dökün ve elinizle sıkıca bastırarak düzleyin. Üzerine kaymağı ekleyin ve kalan kadayıfı kaymağın üzerine serpiştirip tekrar bastırın. Fırını 150 dereceye ayarlayın ve künefeyi alt-üst ısıda dikkatlice pişirin. Üstü iyice kızarana kadar pişirme işlemini sürdürün. Fırından çıkardıktan sonra sıcak künefenin üzerine ılıyan şerbeti dökün. Yaklaşık 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpiştirip dilimleyin. Afiyet olsun!
“Hatay’ın meşhur lezzeti evde! Küçücük bir dilimi bile lezzet patlaması yaşatıyor!” haberi, 16 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Yemek Tarifi kategorisi altında bulunan Hatay’ın meşhur lezzeti evde! Küçücük bir dilimi bile lezzet patlaması yaşatıyor! haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hatay’ın meşhur lezzeti evde! Küçücük bir dilimi bile lezzet patlaması yaşatıyor! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yemek Tarifi konusunda 26 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
