Kahvaltıya da beslenmeye de yakışır! Çayın yanında nefis, ağızda dağılan lezzet


Susamlı poğaçalar, çay saatlerinden kahvaltıya kadar her sofraya yakışan, yumuşacık ve lezzetli bir atıştırmalık! İç harcıyla damakları şenlendiren bu tarifin sırrı, sirke kullanımı ve doğru yoğurma tekniğinde gizli. İşte pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz susamlı poğaça tarifi!

Susamlı poğaçalar, çay saatlerinden kahvaltıya kadar her sofraya yakışan, yumuşacık ve lezzetli bir atıştırmalık! İç harcıyla damakları şenlendiren bu tarifin sırrı, sirke kullanımı ve doğru yoğurma tekniğinde gizli. İşte pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz susamlı poğaça tarifi!

GEREKLİ MALZEMELER
– 1 yumurta
– 1 yumurta akı
– 4 yemek kaşığı yoğurt
– 1 çay bardağı sıvı yağ
– 1,5 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi
– Yarım demet ince kıyılmış dereotu
– 1,5 çay kaşığı tuz
– 1 paket kabartma tozu
– Kulak memesi kıvamında olacak kadar un
– İsteğe bağlı olarak 100-150 gram kaşar peyniri

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı1 su bardağı susam

SUSAMLI POĞAÇANIN YAPILIŞI

Hamuru Hazırlayın:
Geniş bir kaba yumurtaları, yoğurdu, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırın.

Unu Ekleyip Yoğurun:
Elde ettiğiniz karışıma azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Dinlendirme Süreci:
Hamurun üzerine bir bez örtüp yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Böylece daha yumuşak ve kıvamlı olacaktır.

Bezeler Oluşturun:
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın.

İç Harcı Ekleyin:
Ortalarına dilediğiniz miktarda kaşar peyniri koyup kapatın ve yuvarlak şekil verin.

Üzerini Hazırlayın:
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp her tarafını susama bulayın.

Fırında Pişirin:
180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Sıcak Servis Edin:
Fırından çıkan mis gibi susamlı poğaçaları sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

yeni-proje-37.jpg

SUSAMLI POĞAÇANIN PÜF NOKTASI

Sirkenin Önemi:
Poğaçaların yumuşacık ve kabarık olmasını sağlayan en önemli püf noktası, hamura eklenen 1,5 yemek kaşığı sirkedir. Sirke, hamurun daha iyi kabarmasına yardımcı olurken, aynı zamanda gevrek ve lezzetli bir doku kazandırır.

Kaşar Peyniri ile Lezzet Katın:
İç harcına eklenen kaşar peyniri, poğaçaların içini hem daha lezzetli hem de daha dolgun hale getirir. Her lokmada eriyen peyniriyle keyif veren bir tat elde edebilirsiniz.

“Kahvaltıya da beslenmeye de yakışır! Çayın yanında nefis, ağızda dağılan lezzet” haberi, 26 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Yemek Tarifi kategorisi altında bulunan Kahvaltıya da beslenmeye de yakışır! Çayın yanında nefis, ağızda dağılan lezzet haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kahvaltıya da beslenmeye de yakışır! Çayın yanında nefis, ağızda dağılan lezzet 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yemek Tarifi konusunda 27 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.





Haber Kaynak Linki

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir