Asla kuru kalmıyor! Kurabiye sevmiyorum diyen kalmayacak: İşte şerbetli kurabiye tarifi


Kahve saatlerinizi daha özel kılacak nefis bir tatlı arayışında mısınız? Hem yapımı son derece pratik hem de lezzetiyle damakları şenlendirecek bir tarifle karşınızdayız: Bol şerbetli cevizli kurabiye!

Kahve saatlerinizi daha da özel kılacak ve misafirlerinizi etkileyecek nefis bir tarifle karşınızdayız! Bol şerbetli cevizli kurabiye, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle favori tatlınız olmaya aday. Bu tatlı, özellikle kahveyle harika bir uyum yakalıyor. Şimdi, malzemeler ve yapım aşamalarına göz atalım.

ŞERBETLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

Kurabiye Hamuru İçin:

1 su bardağından bir parmak eksik su

1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

2 yemek kaşığı margarin

4 su bardağı un

İç Harcı İçin:

1,5 su bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı toz tarçın

2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbet İçin:

1,5 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 limon kabuğu

Ceviz dolgulu enfes tatlı: Travados

YAPILIŞI:

Hamurun Hazırlanışı:

İlk olarak bir karıştırma kabına su, sıvı yağ, oda sıcaklığında bekleyen margarin ve şekeri ekleyip çırpın. Karışıma azar azar un ilave ederek, pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında yaklaşık 20 dakika dinlendirin.

İç Harcın Hazırlanışı:

Ceviz, tarçın ve toz şekeri mutfak robotunda çekin. Hazırladığınız bu karışımı bir kenarda bekletin.

Kurabiyelere Şekil Verme:

Dinlenen hamuru tezgaha alıp, oklava veya merdane ile ince bir şekilde açın. Hamurdan yuvarlaklar kesip, ortalarına hazırladığınız cevizli harcı koyun. Hamurun kenarlarını iyice kapatıp, yuvarlakları ay şekli vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Bu işlemi tüm hamura uyguladıktan sonra, önceden ısıtılmış 175 derece fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.

Şerbetin Hazırlanışı:

Bir tencereye su, şeker ve limon kabuğunu ekleyip karıştırarak, hafif koyulaşana kadar kaynatın. Şerbetin altını kısıp, fırından çıkan ılıyan kurabiyeleri şerbetin içinde ters çevirerek 2-3 dakika kadar haşlayın.

Servis:

Haşlanan kurabiyeleri bir servis tabağına alın, kalan şerbeti koyulaştırarak üzerine gezdirin ve sıcak ya da soğuk servis edin.

Afiyet olsun! Bu bol şerbetli cevizli kurabiye, kahvenizin yanında mükemmel bir eşlikçi olacak. Hem yapımı kolay hem de tatlı lezzet arayanlar için ideal.

“Asla kuru kalmıyor! Kurabiye sevmiyorum diyen kalmayacak: İşte şerbetli kurabiye tarifi” haberi, 16 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Yemek Tarifi kategorisi altında bulunan Asla kuru kalmıyor! Kurabiye sevmiyorum diyen kalmayacak: İşte şerbetli kurabiye tarifi haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Asla kuru kalmıyor! Kurabiye sevmiyorum diyen kalmayacak: İşte şerbetli kurabiye tarifi 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yemek Tarifi konusunda 26 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.





Haber Kaynak Linki

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir